News

Stoke Newington House Planning Success

July 2016

We have secured Planning Permission for this new family home designed for a constrained back garden site in a Hackney Conservation Area, formerly occupied by a run-down garage and workshop.

Planning stipulations resulted in half of the living accommodation being underground, so light and air is channelled down with light-wells which also provide external amenity space.

Views in and out of the ground floor living spaces are carefully manipulated with a louvred screen of weathering steel, which also allows access to off-road parking.

Maida Vale Mansion - New Storey

May 2016

We have added a storey to a mansion block apartment in the Maida Vale Conservation Area, adding two bedrooms, a bathroom and refurbishing the entire duplex.

Previous attempts to extend upwards at this block have failed due to the difficulty of gaining sufficient head room for a new stair. We were able to incorporate this space saving staircase whilst bringing light into the previously dark corridor.

Prefabricated components and our unique wall fixings allowed installation of the stair in one day and no supporting steelwork was required.

North London House Progress

November 2015

We have received positive pre-application advice from the Local Authority for this new contemporary family dwelling designed for a large back garden site in suburban North London and are now preparing a Planning Application.

In order to protect neighbouring trees and maximise back garden space for the new dwelling, the house has been designed as close to the pavement as possible and the first floor cantilevers upto the boundary. Windows are carefully positioned in order to avoid overlooking of neighbouring properties and afford views in specific directions. The brick and scorched timber facade reference the surrounding buildings and landscape, rooting the building in the site and wooded back drop.

Hackney Dormer Complete

October 2015

Our roof extension for a terraced house in Hackney, East London has been completed.

We have reimagined a standard dormer roof extension as a timber, steel and glass master bedroom suite with incredible views over East London. A recessed sloping glass roof and steel fins over a new staircase together frame views of the sky and bring light deep into the house below.

Work has commenced on a ground floor extension and refurbuishment to create a large family kitchen and dining space.

Islington House Featured in Grand Designs Magazine

September 2015

Our basement extension for a house in the Arlington Square Conservation Area has been featured in Grand Designs Magazine.

The project was featured in the 'Extensions Special' of the magazine as the main case study of how to gain additional space with a subterrenean extension.

We transformed a corner plot by excavating under the garden and replacing it with a contemporary glass box which links to a double height guest annexe in place of the existing garage. The guest annexe has its own access from the the street via a mezzanine and striking steel staircase and the scheme adds 45sqm to the area of the house.

Wentworth Stairs Near Completion

May 2015

Construction of this staircase for a Grade II Listed Modernist house on Wentworth Golf Course is almost complete. Only the handrail and surrounding spaces remain to be completed.

Fabricated using mirror-polished stainless steel, bronze and marble, the stair is installed within a triple-height curved light well within the 1930s house.

The stairs give users a changing experience as they move up from the basement, through the entertaining space and up to the living spaces. The stainless steel balusters regularly break away to support the ebony handrail giving an increasingly open feeling as the stair is ascended.

Hackney House Starts On Site

April 2015

We have recently secured planning permission for this roof extension to a family home in Hackney, East London and work has begun on site.

The extension contains a master bedroom suite, dressing area, bathroom and sauna. A recessed sloped glass roof to the stairwell allows natural light deep into the spaces below and the timber clad elevation is broken up by a series of steel fins.

We have also secured planning permission for a rear extension and work will begin on site once the roof extension is complete.

Berkshire Townhouse Complete

November 2014

Extension and refurbishment of this townhouse in a Berkshire Conservation Area is complete. Working closely with the Conservation Officer we were able to gain Planning Permission for a 5m deep extension that occupies the full width of the plot. The roof of the main house is referenced with a striking pitched roof extension, behind which large areas of glazing are incorporated to ensure a light filled space.

The orginal house has been fully refurbished with new triple glazing throughout. Floors, walls and roofs have all been insulated and new energy efficient lighting and boiler have been installed.

Queen's Park House - Final Weeks

October 2014

Finishing touches are being added to this extension and refurbishment project in Queen's Park.

We designed a cantilevered breakfast bar to add a casual dining area to the new open-plan kitchen. The breakfast bar is fabricated in oak to match the new engineered floor. The kitchen has been extended full-width using the recent changes to Permitted Development rights so Planning Permission was not necessary to add the 6m deep side-return extension.

The scheme also adds dormer and outrigger roof extensions to create a large master bedroom suite.

North London House - Initial Design

October 2014

We are in the process of developing designs for this new dwelling for a large back garden site in suburban North London. We are currently seeking pre-application advice from the Local Authority.

In order to protect neighbouring trees and maximise back garden space for the new dwelling, the house has been designed along the back of the pavement and the existing timber fence is referenced in the facade design. Windows are carefully positioned in order to avoid overlooking of neighbouring properties and the white render facade elements reference surrounding buildings.

News 1 of 10